Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Peklo na talíři aneb víme vůbec, co jíme?

14. 03. 2013 10:40:09
Bude to asi půl roku, co mě kamarád seznámil se seriálem, ve kterém ředitel Pražského kulinářského institutu pan Roman Vaněk ukazuje ostatním, jak "kvalitní" potraviny u nás kupujeme a konzumujeme...

Ano, už je to půl roku (nebo teprve půl roku?), co vím o existenci pořadu Peklo na talíři a někdy opravdu jen kroutím hlavou, co všechno se zase nedozvím...

Koncem loňského roku jsem také byla v Brně na autogramiádě další knihy - kuchařky - pana Romana Vaňka a musím říct, že tam s ním byla fakt sranda. Ale teď zpátky k tématu:

Jelikož již dlouho říkám mamce, že bych jí nějaký ten díl chtěla představit, tak konečně dnes... Koukli jsme na nejnovější díl, tedy na díl o "čerstvém" mase, kde jsme se dozvěděli, že nakupujeme také výrobky, které se jen jako maso tváří, docela šok (a nebo ne? Ostatně při tom všem, co se tady děje...), poté na díl o tavených sýrech, což jsem tedy nevěděla, že naše země v konzumaci tohoto svinstva drží prvenství, ovšem druhé Polsko by mě až tolik nepřekvapilo (jelikož děda vozí rád z Polska ty jejich tavené sýry a že těch druhů mají požehnaně). O tom, že tyto sýry nejsou prospěšné pro zdraví a o tom, co jsou zač, vím také díky bývalé spolubydlící, takže se těmto výrobkům zdárně vyhýbám. Nějak jsem chtěla, aby toho mamča viděla více, tak jsem jí pustila také díl o mléku a díl o máslu či margarínu a poté ještě díl s názvem 10 největších šmakulád, který pan Vaněk představil loni v létě... Další díly zkoukne mamča jindy, až tady tyto dnešní vstřebá... Asi bude potřebovat trochu času, aby to vydýchala, jelikož si pořád ještě myslí, že když mluvím o kvalitě potravin a vlastně téměř všech výrobků kupovaných v této naší zemi, že přeháním, když jí říkám, že kvalita výrobků od potravin po elektroniku je tady dost špatná... No, začíná poznávat, že na tom, co říkám, opravdu něco bude... Takže jsem ráda, že i moje máma se začíná probouzet a přestane tyto sr.čky kupovat (pardon, nemohla jsem si pomoct).

O tomto pořadu píšu z toho důvodu, že chci, aby ho poznali další lidé, kteří na něj ještě nenarazili... Jelikož se určitě vyplatí vědět, co si kupujeme, za co utrácíme své peníze a především, co jíme!

Jídlo ještě mnozí z nás podceňují! Přitom jíst zdravě a hlavně nezávadně je jeden z předpokladů k tomu, abychom byli co nejdéle zdraví! Ony ty civilizační choroby také o něčem svědčí...

Přeji krásný večer a lovu dobrého a hlavně zdravého a kvalitního jídla zdar! :)

*

pozn.red.: Zveřejněno v novém času kvůli výpadku diskuse.

Autor: Lucie Mráziková | čtvrtek 14.3.2013 10:40 | karma článku: 25.33 | přečteno: 2382x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Lubomír Stejskal

K útoku v Barceloně trochu jinak

Dovedeme si představit, že by Evropská unie posílala finanční prostředky Islámskému státu? Šílená otázka, šílená představa. Proč se takto šíleně ptám?

19.8.2017 v 8:00 | Karma článku: 38.07 | Přečteno: 1263 | Diskuse

Petr Sejkora

Nůž na krk EU - referendum 2021

Není řeč o emotivním CZEXIT! Jde o využití příštích 4 let k vyjednání důstojnější existence ČR v unii.

19.8.2017 v 5:45 | Karma článku: 25.18 | Přečteno: 570 | Diskuse

Luděk Mazurek

Integrace po muslimsku!?

Tzv. „integrace“ muslimských imigrantů už v zemích EU spolkla miliardy a miliardy Euro. A výsledek? Jediné, co se spolehlivě podařilo do Evropy importovat a „integrovat“ je přetrvávající islámský vražedný terorismus a izolovanost.

18.8.2017 v 18:09 | Karma článku: 31.74 | Přečteno: 838 | Diskuse

Karel Trčálek

Islamistický teror je jen kouřová clona

Jestliže je islamistický teror zvěstováním soudného dne, pak nemůže nemít svoji cenu. Oddělila se od Homo sapiens sapinens evoluční vývojová větev, kterou jsou muslimové? Čtěte grafomanské bláboly, budete moudřejší!

18.8.2017 v 17:13 | Karma článku: 13.18 | Přečteno: 880 | Diskuse

Milan Hausner

Na pískovišti, v hospodě i v parlamentu

Kvalita školy se probírá od pískoviště, hospody až po parlament; nyní před volbami budou nepochybně takové diskuze pokračovat a nabývat na síle.

18.8.2017 v 15:50 | Karma článku: 10.00 | Přečteno: 225 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1450

Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.