Peklo na talíři aneb víme vůbec, co jíme?

Bude to asi půl roku, co mě kamarád seznámil se seriálem, ve kterém ředitel Pražského kulinářského institutu pan Roman Vaněk ukazuje ostatním, jak "kvalitní" potraviny u nás kupujeme a konzumujeme...

Ano, už je to půl roku (nebo teprve půl roku?), co vím o existenci pořadu Peklo na talíři a někdy opravdu jen kroutím hlavou, co všechno se zase nedozvím...

Koncem loňského roku jsem také byla v Brně na autogramiádě další knihy - kuchařky - pana Romana Vaňka a musím říct, že tam s ním byla fakt sranda. Ale teď zpátky k tématu:

Jelikož již dlouho říkám mamce, že bych jí nějaký ten díl chtěla představit, tak konečně dnes... Koukli jsme na nejnovější díl, tedy na díl o "čerstvém" mase, kde jsme se dozvěděli, že nakupujeme také výrobky, které se jen jako maso tváří, docela šok (a nebo ne? Ostatně při tom všem, co se tady děje...), poté na díl o tavených sýrech, což jsem tedy nevěděla, že naše země v konzumaci tohoto svinstva drží prvenství, ovšem druhé Polsko by mě až tolik nepřekvapilo (jelikož děda vozí rád z Polska ty jejich tavené sýry a že těch druhů mají požehnaně). O tom, že tyto sýry nejsou prospěšné pro zdraví a o tom, co jsou zač, vím také díky bývalé spolubydlící, takže se těmto výrobkům zdárně vyhýbám. Nějak jsem chtěla, aby toho mamča viděla více, tak jsem jí pustila také díl o mléku a díl o máslu či margarínu a poté ještě díl s názvem 10 největších šmakulád, který pan Vaněk představil loni v létě... Další díly zkoukne mamča jindy, až tady tyto dnešní vstřebá... Asi bude potřebovat trochu času, aby to vydýchala, jelikož si pořád ještě myslí, že když mluvím o kvalitě potravin a vlastně téměř všech výrobků kupovaných v této naší zemi, že přeháním, když jí říkám, že kvalita výrobků od potravin po elektroniku je tady dost špatná... No, začíná poznávat, že na tom, co říkám, opravdu něco bude... Takže jsem ráda, že i moje máma se začíná probouzet a přestane tyto sr.čky kupovat (pardon, nemohla jsem si pomoct).

O tomto pořadu píšu z toho důvodu, že chci, aby ho poznali další lidé, kteří na něj ještě nenarazili... Jelikož se určitě vyplatí vědět, co si kupujeme, za co utrácíme své peníze a především, co jíme!

Jídlo ještě mnozí z nás podceňují! Přitom jíst zdravě a hlavně nezávadně je jeden z předpokladů k tomu, abychom byli co nejdéle zdraví! Ony ty civilizační choroby také o něčem svědčí...

Přeji krásný večer a lovu dobrého a hlavně zdravého a kvalitního jídla zdar! :)

*

pozn.red.: Zveřejněno v novém času kvůli výpadku diskuse.

Autor: Lucie Mráziková | čtvrtek 14.3.2013 10:40 | karma článku: 25,74 | přečteno: 2402x
  • Další články autora

Lucie Mráziková

Ten čas tak letí

31.12.2021 v 19:18 | Karma: 5,92

Lucie Mráziková

Svoboda? Jen pro vyvolené...

18.11.2021 v 10:37 | Karma: 41,00

Lucie Mráziková

Proč je dobré kandidovat?

6.10.2013 v 20:35 | Karma: 10,56

Lucie Mráziková

Koho volit?

8.8.2013 v 15:31 | Karma: 20,28

Lucie Mráziková

Čas letí, volby se blíží...

25.7.2013 v 22:35 | Karma: 12,42

Lucie Mráziková

Mumuland

18.7.2013 v 11:45 | Karma: 12,12

Lucie Mráziková

Po nás potopa!

25.3.2013 v 21:15 | Karma: 9,64

Lucie Mráziková

Kam se poděl ráj?

14.3.2013 v 23:20 | Karma: 5,96
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy