Jsem hrdá na to, že jsme v Evropské unii? NE!

Dříve jsem k EU neměla tak jednostranný postoj. Domnívala jsem se, že sjednocení zemí Evropy vůbec nemusí být špatné a ona původní myšlenka špatná opravdu nebyla... Jenže pak se to nějak zvrtlo. Nebo to byl cíl? Těžko říci...Nabízím zde svůj laický pohled na problematiku a budu ráda, pokud mi v případě nesrovnalostí v komentáři sdělíte svůj názor. Předem děkuji :)

Čím více se zajímám o Evropskou unii, tím větší mám pocit, že v tomto sdružení nemáme co dělat. Evropská unie a Óda na radost? To je vtip? Nenechte se zmást touto hymnou... Ono moc zemí, které do EU vstoupily, radost určitě nemají...

Co to vlastně Evropská unie je? Údajně politicko-ekonomické sdružení evropských států, které společně usilují o dosažení stability, míru, ekonomické prosperity, růstu životní úrovně a hlubší a širší integrace. Ha ha... Unie je založena na vládě práva a demokracie (opravdu?), vytvořila jednotný trh, zavedla jednotnou měnu, vytvořila evropské instituce, které zajišťují a posilují její autoritu doma i ve světě. (zdroj: Politologie, Základy společenských věd, Roman David).

Četla jsem si články, dívala se na debaty, rozhovory a vyjádření různých politiků a proto jsem se rozhodla zvolat - Lidé, probuďte se! To, že na nás Evropská unie křičí heslo: Opustíš-li mne, nezahynu! Opustíš-li mne, zahyneš! nás nemůže přece srazit na kolena! Vždyť i spoluzakladatel EU - Nizozemsko - chce z tohoto společenství vystoupit. Island s EU konečně přestal vyjednávat o vstupu, protože si určitě uvědomil, jaké by to pro něj mělo následky - rozumný to stát! Ve Velké Británii stále větší podporu (i ve volbách) získává Strana nezávislosti spojeného království (UKIP), jejíž lídrem je pan Nigel Farage, který je zároveň členem Evropského parlamentu a jak sám sebe nazval - je zde kaprem, který hlasuje pro Vánoce (takto v jednom ze svých proslovů reagoval na otázku, zda je placen Evropským parlamentem, když tak zbrojí proti EU). Pan Farage jim dává v Bruselu opravdu zabrat, to se musí nechat. Líbilo se mi video, kde odhaloval, koho vlastně v Evropském parlamentu můžeme potkat:
Za Francii byl členem do roku 2010 pan Jacques Barrot, který v roce 2000 dostal osmiměsíční podmínku případ zpronevěry (měl jít do vězení, ale díky amnestii od Chiraca vyvázl jen s podmínkou).
Dále za Estonsko pan Siim Kallas - aparátčík sovětské strany, který byl odsouzen za poskytování falešných informací (nebo-li lhal před soudem!). V případu podvodu byl zproštěn viny. A nyní je tento pán víceprezidentem Evropské komise. No, kde to jsme?
A ještě bych zapomněla, co takový Peter Mandelson za Velkou Británii. Toho pan Farage také zmiňuje. A proč? Pan Mandelson měl na starost obchodní portfolio a to i přesto, že byl z britské vlády dvakrát vyhozen kvůli obvinění z korupce! To v těch institucích Evropské unie sedí ale ušlechtilí lidé, co?

Pro ty, koho toto téma blíže zajímá (a že by mělo), tak doporučuji stránky lidí jako např.:


  • pan Richard Sulík (slovenský politik a zakladatel strany SaS - Sloboda a Solidarita),

  • pan Petr Mach (předseda Strany svobodných občanů) - který mimochodem doporučuje, aby ČR vystoupila z EU, ale stala se členem sdružení EFTA (Evropské sdružení volného obchodu). A pokud se nepletu, tak by to byla příjemná kompenzace za to, že bychom svým vystoupením z EU ztratili jednu z mála výhod, kterou nám členství nabízí - tedy zónu volného pohybu zboží.

Jestli byste rádi věděli, jak se v Bruselu zachází s penězi členských zemí, dopouručuji článek s názvem "Grázlové v Bruselu či dokonce regulérní zlodějina na úkor občanů EU". Přidávám odkaz: http://skutecnosti.cz/exkluzivni-pokracovani-grazlove-v-bruselu-ci-dokonce-regulerni-zlodejina-na-ukor-obcanu-eu/ . Je to opravdu zajímavé počtení.

Příklad proslovu Nigela Farage můžete shlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=tXAIUkEV3A4

Dále mě také zaujala odpověď pana Tomia Okamury na otázku ohledně projektu bankovní unie - konkrétně: Jak hodnotí projekt bankovní unie. Odpověď: ,,Rozpočtová odpovědnost by měla být na jednotlivých zemích, protože není možné se dostávat do neadekvátních situací. A tady je EU velmi podivným organismem, když Řecko bankrotuje a mají tam třikrát vyšší průměrné platy než na Slovensku, odchod do důchodu někdy po padesátce. A EU nutí země v eurozóně, konkrétně Slovensko, které je mnohem chudší, aby si půjčovalo na to, aby mohlo dotovat Řekům jejich luxusní životní styl, který si nezaslouží."

Po tom, co jsem jsem si zjistila, mi nezbývá než souhlasit s euroskeptiky a říci EU jediné: Je čas udělat pá-pá!!!

Děkuji za přečtení článku a přeji všem příjemný večer :)

Autor: Lucie Mráziková | pondělí 29.7.2013 20:00 | karma článku: 31,43 | přečteno: 1304x
  • Další články autora

Lucie Mráziková

Ten čas tak letí

31.12.2021 v 19:18 | Karma: 5,92

Lucie Mráziková

Svoboda? Jen pro vyvolené...

18.11.2021 v 10:37 | Karma: 41,00