Covid-19/Ne-Covid-19... Jakou roli hraje životní styl?

30. 11. 2021 9:14:31
Kdo si přečetl můj předchozí článek, můj názor na situaci, která tady nastala, zná... Viním vládu z toho, co se tady děje.

Na tom se nic nezměnilo. Podle mého názoru je chybou vlády, jak se tato situace vyvíjí, místo nátlaku na neočkovanou část populace by se měla zaměřit na to, aby každý z nás začal u sebe a každý z nás se zamyslel nad svým životním stylem.

Ruku na srdce - kolik lidí se řídí zdravým životním stylem. Bere si k srdci, jak by se žít mělo - harmonicky, vyváženě, v souladu s přírodou a zejména v souladu se svým tělem. Přemýšlet, jaká potravina mému tělu dělá dobře, jaká ne, pohyb, kouření, alkohol, sladkosti, psychika. Kolik z nás žije v harmonii se svým tělem a duší? No, to je jedno, jen jsem chtěla, aby se nad tím každý z nás zamyslel, ať už jsem očkovaná, protože vakcíně věřím nebo neočkovaná, protože věřím více svému tělu... Na myšlenku, že důležité je se zabývat svým tělem a životním stylem mě navedla známá, která mi napsala, že jde tak trochu poznat, kdo se o své zdraví zajímá a kdo ne...

Víte, jsem lidumil, miluji přírodu, chtěla bych, aby lidé žili v jakési harmonii s ní. Nejen, že mě ničí, jak lidé tuto planetu devastují, ale ničí mě to, jak se lidé o sebe nestarají, ničí svá těla a pak se spoléhají na zdravotníky, že je dají zase do kupy. Ta krize, která teď nastala, je toho důsledkem. A svádět to na neočkovaného souseda je opravdu holý nesmysl. Každý, ať si zamete před vlastním prahem.

Prostě pokud chceme přežít tuto dobu, měli bychom se každý zaměřit na sebe a na své blízké, kteří si tyto informace nemohou zjistit (děti, senioři). Přečetla jsem si spoustu článků a docela mě mrzí, že místo toho, aby média psala, co nám může v dnešní době pomoci, vyvolává v lidech paniku a strach. Je to smutné a vidím v tom jakýsi záměr. Což je ještě smutnější. Psychika opravdu dělá mnoho.

Víte, že existují studie, které poukazují na to, že velkou roli proti onemocnění covid-19 hraje vitamín D? Víte, člověk si řekne, co to tady plácá o vitamínech, jenže když si o tom něco čtu, tak mi spousta věcí do sebe tak nějak zapadá, že prostě nejde, abych si to nechala pro sebe. Vitamín D je pro člověka důležitý, jak se ukazuje, tak hodně důležitý. Spoustu lidí trápí jeho nedostatek, zejména teď, kdy sluníčko svítí velmi málo.

Další vitamíny, o kterých jsem se dočetla, že jsou v boji s covid-19 důležité, jsou vitamíny B-komplexu, zinek, hořčík. Co já vím, co je na tom pravdy. Každopádně je lepší doplnit vitamíny, které nám můžou pomoci v boji proti těmto virům a nespoléhat se jen na vakcínu, na to, že tento problém vyřeší někdo za nás. Zkuste se spoléhat na sebe, nebojte se si přečíst něco o vitamínech, o tom, jak je doplnit. Můžete si nechat udělat krevní rozbor a zjistit, že skutečně trpíte nedostatkem vitamínu D nebo jiného. Myslím, že nastala doba, aby každý jedinec nesl odpovědnost za své tělo a svůj život. Pardon, ale když onemocním a skončím v nemocnici, tak budu vinit sebe, že jsem nežila v souladu se zdravým životním stylem. Budu vinit pouze sebe, ne souseda, ne kamaráda, ale jen a jen sebe!

Mějte krásný den a hlavně buďte zdraví a v dobré psychické pohodě! Zase bude dobře, lépe! :)

Autor: Lucie Mráziková | úterý 30.11.2021 9:14 | karma článku: 17.84 | přečteno: 632x

Další články blogera

Lucie Mráziková

Ten čas tak letí

Už zase oběhla naše modrá planeta svou dráhu kolem Slunce a tak už je zase za námi jeden pozemský rok, jak tomu říkáme...

31.12.2021 v 19:18 | Karma článku: 5.92 | Přečteno: 160 | Diskuse

Lucie Mráziková

Lidé prý začínají být agresivní...

Kdyby to nerozdělovalo společnost, nejspíš to nechám být... Jenže ono rozděluje a to mě mrzí, hodně mě to mrzí...

18.12.2021 v 5:55 | Karma článku: 28.51 | Přečteno: 797 | Diskuse

Lucie Mráziková

Veřejná debata odborníků živě!

Čeho se vláda bojí? Proč je vše tak jednostranné? Proč někteří mají v médiích prostor a jiní ne? Fakt vám to nepřijde divné?

3.12.2021 v 14:37 | Karma článku: 15.06 | Přečteno: 279 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 303 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.14 | Přečteno: 568 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 46 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1505

Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...