Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Čekal jsem jaká bude pointa. Slečna opět nezklamala. Tak odzadu. Odpad u nás třídí více než 2/3 obyvatel. To jsou fakta. V tomto ohledu tedy za magora nejste. Většina výrobků má nějakou alternativu. Jestliže dáme přednost tenkému plastu, nemůžeme se divit že dlouho nevydrží. Zakoupíme - li výrobek z nějakého kovu, pokud nám ho nikdo neukradne, přežije nás. Dáme-li přednost masivu před papundeklem, pochopitelně si připlatíme, ale opět můžeme mít nábytek na celý život. Jsou firmy, které se specializují na kvalitní elektroniku, i automobily. Jenže výroba je dražší, rozhodně i jejich cena. K čemu je nám ale televize za 130.000 která vydrží 40 let, když po pěti letech začíná být zastaralá morálně. Moderní spotřebiče mají pochopitelně i nižší provozní náklady. Paradoxně dneska oproti minulosti jsou výrobky mnohem ekologičtější. Některé látky, jako například freony, jsou zakázané úplně. Funguje zpětný odběr elektrospotřebičů, zářivek, nebo suchých článků. To ještě nedávno nebylo a vše končilo na skládkách a ve spalovnách.  No a závěrem. Dneska (oproti minulosti) existují neuvěřitelná lepidla, kterými lze přilepit snad všechno ke všemu. Dále sady na opravu poškozeného smaltu, nebo plovoucí podlahy a tak by se dalo pokračovat. Ne všechno co se poškodí se musí ihned vyhodit.

4 1
možnosti
Foto

Vy jste také nezklamal a opět jste nepochopil smysl mého článku ;-) Ale děkuji za informaci o třídění odpadu... Ono je to asi podle toho, jaká je to oblast, ale 2/3 obyvatel je tedy solidní, to je fajn... A co se týče té kvality. To že lidé dávají přednost kvantitě před kvalitou, to je snad také zapříčiněno vývojem a kdo má dnes na to si koupit kvalitní zboží, pane Klaudo? A to jsem ještě nepsala o kvalitě potravin a FVE... Na to také přijde řada... Ale už teď se těším na Váš komentář ;-) P.S. Kdyby věci byly kvalitně provedeny, nebyla by potřeba kvalitních a určitě také nezávadných lepidel...

0 3
možnosti
RK

P.S.: Pochopitelně existuje podlaha, po které může jezdit traktor i s pluhem. Vy byste si jí dala do obýváku jen proto, že vám jednou (možná) na ní něco spadne?  Žádná věc se nezničí sama. Vždycky jí k tomu někdo pomůže. Ouško od hrnku samo neupadne, stejně tak se sám neodlomí kus krytu od mixéru. Z jakého materiálu byste si představovala, že by takové věci měly být vyrobeny?

2 1
možnosti
Foto

Z antihmoty ;-D Pardon, blbá sranda... Nemám ráda ironii, ale sama jsem ji použila... Výroba by měla být z materiálu, který se postará o to, aby životnost výrobku byla co nejdelší a ne co nejkratší... Samozřejmě to platí u věcí, které jsou v takovém cenovém rozmezí, na které dosahuje většina obyvatel naší země...

0 2
možnosti
RK

To jste to vysvětlila. Škoda že vás firmy neangažují do vývoje. Rv  Milá slečno. Možná je to pro vás nepochopitelné, ale takovej materiál prostě neexistuje.

2 1
možnosti
Foto

Nevím, zda opravdu děláte, že mě nechápete, nebo mě chápete, ale píšete to záměrně... Nebo já už nevím, co si o Vás mám myslet, pane Klaudo :-) No, každopádně Vám přeji dobrou noc ;-)

0 1
možnosti
RK

Nechápu vás. Jestli víte o materiálu který hodně vydrží, dá se z něj vyrábět spotřební zboží a je laciný, tak sem s ním. :-)

1 0
možnosti
Foto

Asi Vás zklamu, pane Klaudo, ale nejsem Marie Curie-Sklodowska, abych objevila něco převratného :-) Chemie nikdy nebyla předmět, který by mě nějak extra bral...

0 1
možnosti
RK

Koukám že takových předmětů bylo víc. Rv  Je mi jasné že vy nikdy nic převratného neobjevíte. Vy jen chcete aby objevoval na vaše přání někdo jinej.

1 0
možnosti
Foto

Za to Vy jste, pane Klaudo, zajisté velký vynálezce a objevitel, viďte. ;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy