Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jinými slovy, pan Okamura nám sdělil, že jsme blbci a všichni před námi také, že na to nepřišli. Holt je třeba vyměnit národ. Potom se mu ta vize možná podaří. Ale to tu zbude asi jen on, Vy, jeho slečna a plyšoví medvídci. Pak můžete přímě odvolávat každý týden, prokazovat si příjmy a vůbec být na sebe hodní.

0 5
možnosti
ZK

Z25d88e17n51a 77K21o37č95í

29. 8. 2013 10:07

Blbci byli ti, kteří volili takové politiky, kteří to tak daleko dotáhli.  To znamená, že cca třetina lidí je bez viny ;-)

7 0
možnosti
ZS

Já ho tedy volit nebudu. Jeho cíle jsou velmi obecné a naprosto nereálné (nedokážu si představit, že by prosadil tak radikální změnu ústavy). Dávám přednost těm, kdo jsou schopni napsat i jak toho chtějí dosáhnout (a ne pouze, že budou předkládat nějaké zákony). Ten způsob je hodně důležitý, podle něj se pozná, jestli nejde jen o hesla, ale že dotyční ví, co dělat.

Přímá demokracie může fungovat jen u těch, kdo jsou informovaní, chápou důsledky svých rozhodnutí a upřednostní prospěch celku před prospěchem svým. Něco takového u nás fungovat nemůže, protože naše společnost na to morálně zatím nemá. Je to otázka několika generací, přísné výchovy a dobrých vzorů, než společnost dosáhne takového stupně, aby se dalo o přímé demokracii uvažovat. Zatím je u nás příliš lidí, kteří se bají oblbnout nereálnými sliby a okouzlit pochybným charizma.

3 0
možnosti

J73o33s33e75f 52Š34p73e35r53l

29. 8. 2013 13:36

Jinými slovy říkáte přesně to, co vyjadřuje obecně česká mentalita, proč se o něco snažit, proč s něčím začínat. Je to otázka několika generací...tak proč s tím máme začínat my....???? Kdyby takto každý přemýšlel, asi bychom ještě doteď trčeli v jeskyních a o nic nového se nepokoušeli. I když jak tu bylo psáno, přímá demokracie není nic nového a funguje, je třeba ji tedy pouze prosadit. Co na tom, že je méně lidí informovaných, na to stačí pár spotů v televizi, stejně u ní národ dřepí večer co večer u TV Nova a její černé kroniky a přihlouplých seriálech. Když se jim do hlav vejdou hlouposti z Růžové ordinace , najde se tam i místo pro jiné informace....třeba zrovna o přímé demokracii.

Volit toto uskupení nemusíte, do toho vás nikdo nenutí, jen mi přijde Váš argument ohledně obecných cílů naprostý blábol ve srovnání s programy stran, současných i minulých. Schválně jestli tam najdete něco konkrétního....a už vůbec bych se nebavil o tom, která strana vůbec něco ze svého volebního programu dotáhla dokonce a bylo to užitečné !!!

Poučený občan, by právě z tohoto důvodu měl volit jiné strany.....protože hůř už to doapdnout nemůže.

2 0
možnosti
Foto

Paní Lucie, pan Okamura má jistě správné názory, ale mám pocit, že se do parlamentu nedostane. Lidé budou volit zase jen staré strany. Ale některé ty staré strany mají velmi podobný program s tím Okamurovým. Hlavně nevolit takzvanou pravici, zastupovanou lidmi, kteří politiku zneužili jen pro své osobní zájmy, pro svůj majetek. Sice je blbost věřit tomu, že v tomto politickém systému je naděje na navrácení nakradených majetků, jak možná někteří slibují, ale pokud vyhraje levice, budou pravičáci ve svých možnostech trochu omezeni (ačkoliv si mohou stále pískat, oni mají nakradeno i pro své praprapravnuky - hamižnost nezná mezí, v tom je její nebezpečí). Oni si nahoře stejně vždy budou dělat podle sebe - ale levice přece jen vžy více hájila a hájí zájmy obyčejných a poctivých lidí. Jak správně říkal Okamura, levice je více demokratická než pravice. Přeji pěkný den.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, paní Jarmilo. Děkuji za Váš názor. Je mnoho stran a tedy se některé body programu jednotlivých stran či hnutí prostě budou překrývat, s tím se dá počítat. Věřím tomu, že se pan Okamura do parlamentu dostane...

0 0
možnosti
JP

Pan Okamura zřejmě žádnou politickou revoluci neudělá, nicméně považuji za nemoudré ty občany, kteří už nyní vykřikují, že je populista, karierista apod., přičemž právě pokus o jakoukoliv změnu našeho zkorumpovaného systému by měli uvítat - pokud z něho tedy samotní nemají své. Volit stejné strany, se stejnými předvolebními sliby je tedy namístě, ale je třeba pomluvit a pošpinit všechny, kteří by chtěli změny doopravdy? Takže to jsou ti hloupí, aha... Ostatně Úsvit např. se 7% by patrně bylo národní neštěstí, že? ;-)

4 1
možnosti
Foto

Ti, co si nahrabali a získali všemožné posty, ti samozřejmě žádnou změnu nechtějí. Ti teď budou muset lhát a pomlouvat, strašit kde čím. Moc jim to však nepomůže a do budoucna bohužel budou muset vyrukovat s nějakým násilím, aby si udrželi svoje privilegia.

0 0
možnosti
ZK

Z57d87e17n92a 10K90o10č40í

29. 8. 2013 8:09

Proti gustu - žádný dišputát.  Pořád lepší japonec, než naše "osvědčené" strany, které už dokázaly co všechno "umí" ;-D

9 1
možnosti
VS

Jednodušší lidé, hledají vždy jednoduché cesty.

1 3
možnosti
JP

A složití složité... :-)

4 0
možnosti
Foto

Lucie, dovolte mi doplnit Vaše desatero :

11/  Navrhneme a zajistíme v létě teplotu 18-23 st. Celsia, vlhkost 50 %,

12/  Zimy budou mírné , do - 10 st. Celsia, sněhu přiměřeně...

Co tím chci říci. S mnoha Vašimi body  lze souhlasit. Chybí maličkost, totiž vysvětlit , JAK toho chcete dosáhnout.

Také s tou adorovanou přímou demokracií bych to nepřeháněl. Stačí, co máme na Hradě!:-)

6 0
možnosti
Foto

Předběhl jste mne svojí reakcí, chtěl napsat v podstatě totéž. Ty nesourodé slogany z "desatera" Úsvitu se hodí snad jenom na předvolební bilboardy. Nedovedu si ovšem představit jejich realizaci

4 0
možnosti
RH

Okamura je hloupý a fakticky vůbec neví, o čem mluví, ale zato umí slibovat a lidi ho znají z televize. R^

6 3
možnosti
VK

Amen!!!. Lepe to uz vyjadrit nejde.

0 2
možnosti
JAN

Základ vašeho blogu je rozumný, ale p. O je dost mimo, jen co se dostal do senátu běžel na kandidaturu presidenta a vedle něho sedí nějaká studentka ? To mi připomíná p. R. Johna. Solidně to vystihla i obálka jednoho časopisu , s titulkem "Pitomio". Podle mne by se měl profilovat nějaký subjekt , který by se mohl alespoň časem postavit proti dnešním partajím (nová uskupení se ale pouze mezi sebou potlučou a nebo se zdiskreditují sama). A do té doby bych byl pro zrušení partají obecně, tj. pro jiný systém, jelikož tady se rozkrade úplně vše a díky tomu stále vídáme Béma, Haška, Kalouska či s. Grebeníčka ml., a další kreatury.  Mějte se . jn

0 1
možnosti
Foto

Děkuji za názor, pane Novotný. Také mám obavy z toho, aby se nová uskupení mezi sebou nepotloukla... Ovšem názor na pana Okamuru mám opravdu jiný. A tu studentku, to myslíte jeho přítelkyni? Na tom věkovém rozdílu nevidím nic špatného... :)

2 0
možnosti
PB

P61a73v75e49l 53B61a37c26í78k

28. 8. 2013 23:30

Zní to trochu budovatelsky.:-)

1 0
možnosti
Foto

To snad není špatné... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy