Diskuse

Proč budu volit Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nádherné, děkuji, karma!  Dovolil bych si to ještě trošičku analyzovat. Všimněte si zejména toho nádherného obrázkového předvolebního loga s finální šipkou vpřed. Už i komunisté za totáče proklamovali "kupředu levá, kupředu levá-zpátky ni krok!" Z toho jasně vyplývá už i jejich ušlechtilý cíl VPŘED! Já už jsem dnes ve svém nazírání mnohem dále. Demokracie = v podstatě vláda lidu, který si ve své množinové podstatě vždy přeje cestu k lepším zítřkům. A to nám Levice kontra Pravice nikdy nezaručí, protože -1+1=0 (tedy STOP), a nebo dokonce -1x+1=-1 (tedy ZPĚT)!! Takže demokracie bude dokonalejší až tehdy, kdy přestaneme v žabomyších válkách rozlišovat jestli vlevo, nebo vpravo, ale bude platit výhradně VPŘED. A toto bych ještě přikomponoval do návrhu nové ústavy nádherné knihy Úsvit Pavla Kohouta. PS: paradoxní je, že se o to pokusili V.Klaus kontra M.Zeman svou fantasticky překvapivou extra unikátní opoziční smlouvou. A byli zavrženi. Kým? No přece hlupáky v čele s 5. kolonou....

0 0
možnosti
Foto

Pan Okamura je dobrý podnikatel a podle mě i slušný člověk, ale jako politik mi prostě nepřijde... je to jen můj osobní pocit, jinak nic proti němu nemám..

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Marku, proč Vám jako politik nepřijde? Copak je na něm jako na politikovi podle Vás špatného?

0 0
možnosti

I já budu volit Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, poněvadž těch deset bodů programu slibuje změnu a naději na konec drancování našeho státu. Každá diskuze potřebuje jak pozitivní, tak negativní názory, ale jejich autoři by také měli napsat, jak by další vývoj v naší zemi měl vypadat. Zda ponechat rozhodování o našem dalším vývoji v rukou několika bohatých kmotrovských rodin a jejich prodloužených chapadel, které reprezentují různí tzv. lobisté a ovládají špičky současných politických stran, které následně převádějí všechno, co má zůstat v rukou státu, do soukromých rukou a záměrně vykrádají všechny společné zdroje a tím oslabují sílu státu, nebo usilovat o to, aby se rozhodování o dění v našem státě dostalo do rukou co největšího počtu občanů formou referend, které nezůstanou jenom na papírech. Já jsem pro druhou variantu, ať se se rozhodování dostane k co největšímu počtu našich občanů.

2 0
možnosti
Foto

kdybych to měl shrnout....kdž nebudu volit Úsvit, jsem zpátečník a možná i zločinec, který této zemi nepřeje to nejlepší.:-)

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den, četl jste vůbec ten článek?

2 0
možnosti

100% s Vámi souhlasím. jen bych trochu upřesnil to střídání pravice a levice u koryt. To je komedie, oni se střídají jenom na viditelných místech, dozorčí rady, ovládání toho či onoho sektoru (energie, průmysl, letiště, a já nevím co všechno) mají rozdané trvale, protože odsud tečou těžké prachy do stran a do kapes, Ze sněmovny ne.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den a děkuji. Tomu bych i věřila, že to je tak, jak píšete... :-/

0 0
možnosti
Foto

Program Úsvitu je podobný části pirátského programu  (kde jsou ty časy, kdy se o Pirátech mluvilo jako o straně jednoho tématu). Ovšem Úsvitu chybí oproti Pirátům jedna podstatná věc i v tomto zaměření. Je jím transparence. V momentě, kdy se někdo žene k zodpovědnosti, je již pozdě, korupčnímu jednání se musí předcházet. Navíc se tak odhalí jen malý zlomek korupce. Je třeba přijít se systémem, který umožní odhalit nepravosti ještě před tím, než jsou smlouvy platné a tento systém musí být zároveň efektivní. Neříkám, že Piráti návrh na tento systém vypracovaný mají, ale Úsvit by na tom vzhledem ke svému úzkému zaměření, finanční situaci a zřejmě též dobrým kontaktům na právníky aj. mohl pracovat.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, pane Macku... A Váš názor? Jste nakloněn Úsvitu či nikoliv? Děkuji za odpověď. :-)

0 0
možnosti
Foto

Naivito, tvé jméno je Lucie.

Není to původní, někdo to již přede mnou použil, ale je to výstižné

0 9
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Matuško, raději budu naivní optimista než člověk, který již ztratil naději a nikomu nevěří... To snad chápete :-)

10 0
možnosti

Takové desatero jako volební program vám vystřihne kdejaký trouba. Otázka je, jak to provede a kde na to vezme. :-P

0 5
možnosti

Provede to tak, že v případě že se dostane do PSP podpoří jen takovou vládní koalici, která prosadí zákon o referendu. )Ten má v pragramu i ČSSD, která má většinu v Senátu a je velká pravděpodobnost, že vyhraje i volby do PSP. 

Jakmile prezident podepíše zákon o referendu je možné vyvolat referendum na téma změna ústavy - návrh ˇustavy už máme hotový ale bude i velká veřejná diskuze - a v referendu pak příslušné změny odhlasovat. 

Jen hlupák by tedy myslel že to je nereálné. je to právě naopak.

A kde na to ti troubové (jejich víc a stále jich přibývá) vezmou? Inu, teď jednají o úvěru v bance na volební kampaň. po volbách se splatí - bu%ď z našich příjmů nebo v případě volebního úspěchu nad 3 procenta z volebního příspěvku.

Doufám že to není na vás moc komplikované (když tak vám to nakreslím)

7 1
možnosti

Diskuze je jako vždy - absolutně mimo realitu

1) Okamura neprosazuje nic nového nevyzkoušeného nebo obecného - navrhujeme zcela konkrétní systémopvé změny které mají za úkol zvýšit odpovědnost politiků (odvolání, referenda) a stabilizovat vládu a snížit politickou korupci (oddělení parlamentu od vlády zavedením prezidentského sytému

2) vše výše uvedené funguje vmnoha zemích - Francie od \De gaulla nezná díky prezidentskému systému vládní krizi a vlády na rozdíl od jiných zemí (itálie, ČR)nstabilní a vládnou celé volební období

obdobou prezidenstkého systému jsou samozřejmě monarchie kde vládu jmenuje a řídí např dědičný panovník -např. Lichtenštejnsko, i ten je ovšem občany odvolatelný

3) Vůáda občanů pomocí referend funguje už víceméně po celé evropě a v mnoah státech USA i v jiných zemích. Studie - a jejich více ukazují že tam kde je více referend je větší spokojenost občanů a více sympatizantů přímé demokracie .

Jinými slovy tam kde to funguje tam se to osvědčilo.  V praxi platí čím více zkušeností s přímou demokracií tím větší sympatie k ní. To že tu někdo brlblá nesmysly je dano pouzue jeho neznalostí. Což je chyba která se dá časem napravit a my to s tomiem děláme. 4) Přímá demokracie nepotřebuje vyspělejší národ ani ho vyměnit - jeji principy nutí občany daleko více být aktivní věnovat se veřejnému dění,  motivují i tím že občan má skutečný vliv na své zastupitele - takže v důsledku jsou občané méně bezmocní a frustrovaní, stát funguje efektivněji a lidé jsou s jeho službami více spokojeni. 5)Přímá demokracie - přesněji demokracie není nic nového - pouze jak říká klasik se těžko získává a lehko ztrácí. Jejími největšími nepřáteli jsou politické strany a ekonomická loby - pár šéfu stran lehce uplatíte a přesvědčíte na změnu zákona nebo veřejnou zakázku ale co s miliony občanů všechny neuplatíe. takže pro kmotry a spol je demokracie (vláda občanů) absolutně nepřijatelná.  Už Masaryk chtěl v ČSR demokraci švýcarského typu neprosšlo to pro odpor tehdejších stran.

5 0
možnosti

Miliony občanů jsou upláceny státem. Za třicet korun odhlasují cokoli.

2 0
možnosti