Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím vás Lucie. Dokud Fialova vláda nepřijde s nařízením, že očkování proti covidu bude zákonem povinné a zároveň, že každý odpírač za nenaočkování zaplatí pokutu 10 tisíc Kč, tak si tady každý může do diskuse v souladu se svobodou slova napsat, co chce. A až teprve potom státní kasa ČR zbohatne o pár milionů a odpírači se stanou hotovými psanci. Bude jim zakázán vstup tam a onde a nebudou smět spoustu věcí dalších. Prozatím západní Evropa zakazuje kdeco a Fialova vláda naopak rozvolňuje. A než se při známé rychlosti všech českých vlád rozhodne přibrzdit a nebo úplně zastavit třeba chození do barů po 22. hodině, budou JIPky covid pacientů plné a ostatní se budou léčit všude jinde, ale v nemocnicích pomocí přístrojů (třeba pro nedostatek těch přístrojů a pro nedostatek jejich odborně školených obsluh) - určitě ne. A až teprve potom agresivita těch, co zůstanou bezmocně čučet před nemocnicemi - pokud ovšem k tomu budou mít vůbec sílu stát na nohách - ještě vzroste. A navíc na 100 procent přesvědčeni o tom, že když si přece stále platí ZP tak mají na odborné ošetření v nemocnici jednoznačný nárok.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Petře,

jako nemocnice kolabují, když v ČR je zaplněno 6.500 lůžek kvůli Covid-19. Co by nemocnice dělaly, kdyby tady byl opravdu smrtící virus, to fakt nevím. Je potřeba se zamyslet nad tímto číslem.

Jak jsem už tolikrát psala, to, že je v nemocnicích více lidí, než by muselo, také záleží na tom, jak se u nich řešila přednemocniční péče. Samozřejmě jsou rizikové skupiny, kde je pravděpodobnost se do nemocnice dostat, vyšší, proto by se péče měla zaměřit zejména na ně.

Pokud někdo vidí jedinou cestu, jak ven s coronavirové doby, očkování, tak pardon, ale je slepý. Pokud Fialova vláda podpoří vyhlášku, kdy bude povinné očkování pro vybrané skupiny, tak Vám garantuji, že to bude docela průšvih, protože lidé budou odcházet z profesí, které jsou momentálně více než důležité - zdravotníci, kterých je evidentně i tak málo a stěžují si na to dlouhodobě, ne jen po času koronaviru, Policie ČR, dobrovolní hasiči z výjezdové služby - ví vůbec člověk, kolik výjezdů tito hasiči mají? Že není jediným úkolem jen hasit, ale také třeba zachraňovat lidi pomoci AED? To už lidem moc nedochází, že když tito lidé odejdou, tak se vlastně může zvýšit smrtnost obyvatel ČR jen kvůli nesmyslným vládním opatřením...

2 0
možnosti

P95a37v59e10l 26P94o87n48e68c

19. 12. 2021 0:09

> Nastala doba, kdy se pozná, kdo se stal zdravotníkem ... pro peníze

Možná by vám prospěla brigáda na covidovém oddělení. Můžete zkusit balit do igelitových pytlů studená těla a zároveň vřele vítat nové pacienty, když mnozí z nich nejsou ochotni, pro iluzi své svobody, nasadit si ani respirátor.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-testy-data-efekt-ockovani-dokazuji-dalsi-cisla-promoreni-samo-by-nestacilo-183034

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den,

proč strašíte lidi? Lidé umírají denně a budou. Součástí života je i smrt. Vy jste svůj příspěvek napsal, jako by tady u nás umíralo na Covid-19 minimálně 10.000 lidí denně... Předpokládám, že brigáda ve zdravotnickém zařízení je momentálně pouze pro očkované a nejspíš mi nemocnice nezařídí hlídání pro mého prcka, se kterým jsem momentálně na rodičovské dovolené. Jinak bych se tomu nebránila, alespoň bych viděla, kde je pravda a měla bych možnost s těmi lidmi v nemocnici mluvit a udělat si tak obrázek. Ale jelikož jsem v kontaktu s několika lidmi pracujícími v nemocnici nebo pro nemocnici, tak vím, jak to tam asi vypadá (v těch konkrétních zařízeních, kde oni pracují) a do karet vládním nařízením to opravdu nehraje.

2 0
možnosti

Výborně napsáno!R^

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

moc děkuji. Krásnou adventní neděli přeji! :-)

1 0
možnosti
Foto

Koukat na videa a komunikovat na sociálních sítích, to není ten nejlepší způsob sondy do lidské společnosti.

To i ta obyčejná hospoda dá reálnější obraz.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý večer,

divil byste se, pane Matuško, co se dá všechno na síti dozvědět... Ovšem netvrdím, že je to lepší komunikace než tváří v tvář. To určitě není, ale v dnešní době to momentálně jinak nejde. S přáteli si to své řekneme, mám kolem sebe spoustu lidí, co mají stejný názor jako já, což mě neskutečně nabíjí a to, že hledám názory na síti, není přece nic špatného. Nebo se pletu?

0 0
možnosti
Foto

Neobjednávat neočkované k plánovaným výkonům je rozumné z jednoduchého důvodu. Když se totiž nakazí a nemoc propukne (a to se stane, jelikož se v drtivé většině jedná o pacienty starší a pokročilé), výsledek drahé a náročné operace to významným způsobem ohrozí. Člověk, který absolvoval větší chirurgický výkon je v podobném stavu jako člověk po větším úrazu. Je nezbytně nutné, aby měl na hojení klid. Když do toho dostane covid, bude vůči němu ve značné nevýhodě. I kdyby mu neselhaly plíce či jiné orgány, úporným kašlem si potrhá stehy, a to se všemi důsledky, které to přináší.

10 1
možnosti
Foto

Dobrý den,

nemyslím si, že se tak děje k ochraně neočkovaných... Tomu prostě nevěřím...

1 1
možnosti

8 let podporují sdělovací prostředky arogantní a agresivní chování jedinců, kterým se nelíbila aktuální vláda a nyní se divíme tomu, že lidem chybí úcta a respekt k druhým ?

;-(

8 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 2
možnosti
Foto

Ale oni jen omezili plánované chirurgické výkony, akutní samozřejmě provádějí

Jiné nemocnice už plánované výkony zrušily úplně, neberou vůbec nikoho - v Boleslavi berou aspoň ty očkované

1 0
možnosti

Někdy ať se usmívate jak chcete široce stejně na vás kdosi zaútočí třeba právě proto, že se usmívate když jemu do úsměvu není, nebo ho váš úsměv štve, protože on je právě vzteklý...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

ano, vím, že i to se může stát. Ale někdy tím úsměvem můžete někomu zpříjemnit a zlepšit jeho zamračený den. ;-)

0 0
možnosti

Z mnoha názory ve vašem blogu souzním, ovšem nevím, zda si uvědomujete, že ne všichni mají obdobné, někdo i zcela opačné názory a kdo má pravdu? Ta otázka rezonuje právě na přístupu k řešení pro nás zcela nové a neznámé pandemie.

Myslím, že nespokojenost s daným stavem společnosti a hledání cest k jeho nápravě je zásadně správná a to vždycky. V demozemi, za kterou se asi i my považujeme to ovšem zcela jistě nepůjde bez zmatků, polemik a názorových střetů, což je na rozdíl od diktatůr celkem přirozená věc, pokud se to nezvrhne v boj proti zlu, tam je konec diskutování a polemiky...:-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer,

já jen jsem tak trochu pacifista, mám ráda lidi a jsem ráda, když jsou šťastní. Protože štěstí a lásku považuji za přirozený stav mysli a jen vnější okolnosti člověka mění... Tím nechci říci, že se nenazlobím a třeba i nezakřičím na své děti, když zrovna zlobí. Jen prostě se snažím k lidem chovat tak, jak chci, aby se chovali oni ke mně. Vím, že to tak někteří nemají, ale už se mě kolikrát stalo, že jsem svým laskavým přístupem z pár nepříjemných lidí udělala v moment lidi příjemné, kteří pochopili a mě to zahřálo u srdce.

Chápu ale, že jsou i takoví, kteří prostě nemají emoce, nemají cit, ano, vím, že mezi námi žijí i tzv. psychopati, kteří se neštítí ničeho a tam to asi opravdu po dobrém nepůjde... Jako já fakt nevím, já jen v poslední době cítím neskutečný příval pozitivní energie a tak nějak cítím, že bude dobře. Ti, co to s námi nemyslí dobře, se odkopou a znemožní sami...

Pardon, nevím, zda to dává hlavu či patu... ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Na co sem psát, kdo jsem, když každý ve svém hodnocení ostatních promítne i kus sebe... :)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy