Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem odborníkem na tuto oblast, ale poněvadž se neustále pohybuje po Praze, tak vím, že počet prodejců narůstá. I v této zimě. Neustále tam postávají, někteří jsou na tom fyzicky lépe a naopak. Pro společnost by bylo užitečnější aby dělali smysluplnější práci než - nové vydání Nového prostoru, nové vydání ..... Třeba úklid sídliště. Ale to by musel stát nebo "komuny" organizovat a ne křičet - neviditelná ruka trhu vše zařídí. Ale možná jako vždy jde pro určité lidi o slušný byznys, dotaci z rozpočtu či EU.

1 1
možnosti
Foto

Myslíte, že tito lidé nehledají smysluplnější práci? Jenže bohužel nemají možnost ji získat. Zkuste si koupit nějaké číslo, kde je i rozhovor s jedním z prodejců a uvidíte, jaká je jejich situace, co se pracovncích příležitostí týče... Když se tady objeví někdo - tedy Národní prostor, který jim alepsoň tímto způsobem pomáhá, tak je hned kritizován za to, že jsou tam lidé, pro které je to slušný byznys... Věřím v dobro a pořád se domnívám, že ne každá neziskovka se snaží vytěžit peníze jen pro sebe, ale opravdu se snaží dělat něco pro sociálně slabší skupinu lidí... Na světě nejsou jen špatní, kteří dělají vše jen pro své blaho (i když jej jich asi zatím většina). Pořád existují i dobří lidé, kteří nemyslí jen na sebe. Vy tomu nevěříte?

1 0
možnosti
Foto

Já zase mám svého bezdomovce, kterému dám tu dvacku, aniž bych si od něj časopis vzal. Spokojeni jsme oba...

4 0
možnosti

Kupoval jsem si ten časopis pravidelně, Asi před 7 roky byla na titulná straně karikatura urážející Ježíše. Od té doby ho nekupuji.

3 5
možnosti

bezdomovci, mezi nimiz jsou i lide z akademickymi tituly co diky takovym, jako jste vy, umrzaji na ulicich vam vrele dekuji za vase pochopeni jejich situace, do ktere se snadno muzete dostat i vy - ja jsem na rozdil od vas katolik, novy prostor kupuji, vedu k tomu deti, vim proc a pro koho to delam a na obsah nekoukam.staci:-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS